I kväll besegrade laget AIK efter förlängning med 4-3.

Segerskytt blev Mikko Niinikoski i power play 45 sekunder in på förlängningen.

Förberedelserna var inte de bästa för Bofors. De flesta spelare har varit drabbade av vinterkräksjukan och laget har bara haft ett träningspass på is i veckan.

– Men vi fick tillbaka alla spelare utom en. Men det var många som var trätta på slutet, sa Tobias Thermell till TV 4+.

Thermell var en av få spelare som klarade sig från att bli sjuk, och passade då på att leda laget. Thermell gjorde två av Bofors mål.

AIK inledde dock bäst och hade en 2-0-ledning redan efter sju minuters spel. Men Bofors kom tillbaka och vände till 3–2. Stefan Töyrä gjorde ordinarie tids sista mål när han kvitterade i slutet av den andra perioden.

Tredje perioden blev mållös, men Bofors fick inleda förlängningen med en man mer på isen, en chans laget tog. Mikko Niinikoski slog till på ett diagonalpass från Kristoffer Näslund, vilket säkrade Bofors seger.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)