Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-05

"Osten": Vi har jobbat stenhårt för det här

Sejouren i allsvenskan varade bara i ett år.

Malmö IF är tillbaka i ishockeyns finrum.

Lars ”Osten” Bergströms manskap höll nerverna under kontroll och besegrade Leksand med 4-3.

Malmö firar – Leksand deppar.

- Jävligt skönt. Vi har jobbat stenhårt för det här hela under säsongen, sade en rörd Malmö-tränare Lars "Osten" Bergström till SVT 24.

"Vi vill ha "Osten" kvar", skanderade publiken efter matchen. Bergström har inte bestämt sig än om han ska fortsätta i Malmö nästa säsong. Men de känslor publiken visade efter slutsignalen kan få norrbottningen att stanna kvar.

-Jag har haft tur i alla klubbar jag varit och alltid vunnit något. Att ta upp Malmö är enormt stort men jag vill inte rangordna de nu jämfört med andra saker jag gjort under tränarkarriären.

Målet som gav elitseriekontrakt

När Alexander Semjonovs med ett tung dragskott satte 4-2 efter 46.06 trodde de flesta i en fullsatt Malmö Isstadion att elitseriekontraktet var säkrat.

Men när publiken gav Malmö stående ovationer och firade segern tystade Jimmie Ericsson firandet för en stund när han elegant lade in 4-3 bakom Corey Hirsch.

Men ett smart spelande Malmö klarade ut den sista Leksands anstormningen och den stora hemmapubliken jublade överden nyblivna elitseriestatusen.

- Det finns inte ord för hur jävla stort det här. Nu ska vi fira stenhårt, sade veteranbacken Johan Norgren.

Malmö startade matchen i ett rasande tempo och tog ledningen efter 3.55 genom talangen Carl Söderberg. Dominansen fortsatta i den andra perioden och när Juha Rihijärvi prickade 3-0 i spel fyra mot fem såg elitseriekontraktet klart ut.

Men Leksand tog sig samman och visade varför de har spelat i elitserien under säsongen. Två snabba mål på dryga minuten genom Jiri Bicek och Jens Bergenström gav matchen liv.

Leksand, som haft en bedrövlig säsong, får nu starta återtåget III mot elitserien.