Modo fick en drömstart och hade 4-1 på bortaplan – sedan kollapsade allt.

Brynäs vände och vann med 7-4.

– Jag är ansvarig för allting. Men jag kan inte spela för dem, säger tränaren Larry Huras.

Brynäs vände 1-4-underläge till 7-4.

Förra veckan mitt under matchen mot Växjö presenterade Modo presenterade ett nyförvärv. Patrick Dwyer, som senast spelade i Carolina Hurricanes, har gjort sju säsonger och 416 NHL-matcher.

Mot Brynäs visade han klass direkt. Modo tog ledningen två och en halv minut in i matchen efter att Kristian Jakobsson satt 1-0. 56 sekunder senare spelade Dwyer snyggt fram Maxim Lapierre som satte 2-0.

– Skröder fick pucken till mig, jag hörde Max bakom mig och ville bara få lite folk på mig och skicka över den. Det gick bra, sa Dwyer till C More.

Ökade på till 3-0

Det började direkt att pratas om en Dwyereffekt i Modo. Stjärnan själv var ödmjuk.

– Jag vet inte, men det var en första period av oss, sa han.

Modo ökade sedan på till 3-0 i början av den andra perioden efter mål av Emil Pettersson. Men sedan kom Dwyereffekten av sig.

Brynäs svarade 24 sekunder efter trean när Nick Johnson reducerade till 3-1.

Målen fortsatte sedan att dugga tätt. Lapierre gjorde sitt andra mål i matchen till 4-1 kort senare och innan sju minuter gått hade Brynäs gjort 4-2. Innan halva perioden var spelad reducerade Brynäs på nytt genom Johnson. Med minuten kvar av perioden var kvitteringen ett faktum.

Modos ras var inte slut där.

”Vet inte vad som hände”

Sex minuter in i tredje gav Sondre Olden Brynäs ledningen. Tre minuter senare gjorde Oskar Lindblom 6-4.

Modo kunde inte resa sig efter tappet och åkte på en ny blytung förlust med 7-4 efter att poängligaledaren Anton Rödin satt 7-4 i tom kasse.

– Vi startar riktigt dåligt. Jag vet inte vad som hände i början. Men vi vänder om matchen. I slutet av andra perioden äger vi matchen. Det är skönt att vi vänder det här, det är viktigt inför lördagen. Vi har förlorat några matcher nu, säger Olden till C More.

Matchens fem bästa:

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Nick Johnson, f, Brynäs

Tog nästan på egen hand Brynäs in i matchen.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Daniel Mannberg, f, Brynäs

Farten var tillbaka. Låg bakom mycket.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Joel Kwiatkowski, b, Modo

Viktig med sitt lugn och placeringssäkerhet.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Anton Rödin, f, Brynäs

Drev på enormt när Brynäs vände.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Carl Grundström, f, Modo

Härlig karaktär. Tvekar inte att gå in i hetluften.

Matchens målvakt: Felix Sandström, Brynäs

Tavla på första målet. I övrigt helt okej.

Matchen: Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Domare: Christoffer Karlsson och Daniel Winge  Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Jury: Hans Abrahamsson, Gavlerinken