Jumbons sköna seger – efter mardrömsveckor

Publicerad 2016-12-09

TAMPA. Carl Söderberg fällde sina gamla kompisar när tabelljumbon Colorado tog en välbehövlig seger i Boston i natt.

– Verkligen skönt att vi vann. Mitt mål var en trevlig bonus, säger skåningen till Sportbladet efter 4-2-segern.

Det har verkligen gått ruggigt tungt för Colorado Avalanche senaste veckorna.

Men efter sex raka förluster – som nitade fast dem i botten av tabellen – fick Jay Bednars manskap tydligen nog.

Som Boston-coachen Claude Julien något slokörat konstaterade efteråt:

– Man kunde se att de var trötta på att förlora.

Och bland dem fanns förra Boston-björnen Carl Söderberg. När knappt tre minuter återstod av andra perioden dök han upp framför kassen, fick en fin passning av Mikhail Grigorenko och dammade in 4-2 med ett direktskott.

Gjort 18 mål

– Det var verkligen en skön seger. Det behövde vi verkligen, säger Carl när vi når honom efteråt.

– Att vara tillbaka i Boston tycker jag var jätteroligt, jag har många goda minnen härifrån. Målet ser jag som en skön bonus.

Noterbart i övrigt är att David Pastrnak stod för båda Bruins mål.

Därmed har den 20-årige tjecken – som spelade i Södertälje mellan 2012 och 2014 – pangat in sammanlagt 18 mål och är jämsides med Sidney Crosby i toppen av målligan.

Viktor Arvidsson ger sig inte. Han stänkte, något sensationellt, in sitt nionde mål när Nashville gästade Dallas i natt – i numerärt underläge. Även Calle Järnkrok hängde en kasse, sin femte.

Det räckte dock inte mot ett desperat, fokuserat hemmalag. Dallas vann med 5-2. Jamie Benn gjorde sitt 200:e mål och John Klingberg noterades för sin elfte assist för säsongen.

Pittsburgh Penguins tycks ha hittat mästarformen igen.

De körde över Florida med 5-1 i Fort Lauderdale i natt.

Carl Hagelin satte, fallande,  ett mål i tom kasse i slutminuten och Patric Hörnqvist svarade för en assist.

Floridas tröstmål gjordes av Jaromir Jagr, varmed han närmade sig Mark Messier på andraplatsen i tidernas poängliga ytterligare ett snäpp.

Montreal slog New Jersey hemma i Bell Centre – och målvaktsstjärnan Carey Price slog Kyle Palmieri...

Devils-forwarden åkte – eller blev knuffad, beroende på perspektiv – i slutet av första perioden in i Price och Habs-keepern, som missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av en knäskada, uppskattade det inte.

Han slog den liggande motståndaren med klubbhandsken i huvudet flera gånger och fick fyra minuters utvisning för roughing.

– Jag blev överkörd vid första målet och jag tänkte inte ta det en gång till. Jag antar att jag blev lite uppeldad, säger Price till nhl.com efteråt.

Palmieri var inte så förtjust i behandlingen.

– Varje gång man ligger försvarslös på isen och får en klubbhandske i bakhuvudet...det är ingen bra situation att vara i, menar han.