Här dyker svenske NHL-stjärnan oväntat upp

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: khk.tv

HOCKEY

En av de största svenska NHL-stjärnorna är ute på någon slags hockeyturné runt Sverige.

Under tisdagen dök Filip Forsberg upp på hockeyettan-klubben Karlskronas träning.

– Jag är här och hälsar på min bästa polare. Mackan, stjärnmålvakten, säger Nashville Predators-forwarden.

I lördags satt Filip Forsberg på läktaren i Jönköping när HV71 vann mot Oskarshamn med 6–3 i SHL och lillebror Fredrik Forsberg gjorde två mål.

Nu är han iklädd Karlskronas orange tröja och tränar med laget på is, lika gamla kompisen Marcus Hellgren hemma från Leksand är målvakt i Blekinge-klubben.

– Vi är två polare som har åkt ner hit. Vi har varit här sedan i söndags, säger Filip Forsberg till klubbens webbsida.

Bara Leksand är aktuellt

I tv-klippet får han frågan om han kan tänka sig en utlåning till en svensk klubb i väntan på att nästa NHL-säsong ska komma igång.

– Nej, egentligen inte. Det är ju en speciell situation, om jag ska spela så är det i Leksand och där har de stängt igen dörren direkt med SHL:s regler. Sedan var det väl inte jätteaktuellt heller med tanke på försäkringsfrågan och så vidare. Det är kul för svensk hockey att få se NHL-spelare ett tag, säger Filip Forsberg.

Foto: David Zalubowski / TT

Det är inget definitivt beslut taget när nästa NHL-säsong ska starta, som läget ser ut nu ska camperna dra igång i mitten av november och i så fall åker Filip Forsberg över till Tennessee i slutet av oktober.

– Det är full fart både på fys och is fram till dess. Vi blir kvar i Karlskrona till söndag, så det blir veckan ut, säger Filip Forsberg.

Misslyckad säsong

Den 26-årige högerskjutande irrationella snajpern är känd för sitt handledsskott och har varit assisterande kapten i Nashville Predators de tre senaste säsongerna, han har spelat i klubben i totalt åtta säsonger sedan han lämnade Leksand.

Både Filip Forsberg och Nashville Predators hade en lite sämre säsong och förlorade med 4–1 i matcher mot Arizona Coyotes i den första omgången av Stanley Cup-slutspelet.

I första omgången av hockeyettan södra så förlorade Karlskrona med 3–0 borta mot Nybro, på onsdagskvällen väntar hemmamatch mot Hanhals.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!