Publicerad 2017-03-16

Bik Karlskoga blev av med sin succémålvakt på grund av skada.

Då klev reservkeepern Emil Kruse in och räddade 39 skott i storsegern mot AIK.

– Jag var så jävla sugen, säger han i C More efter 4–1-segern.

Bik Karlskoga hade ligans bästa målvakt i Andrew Engelage, men strax innan det första viktiga kvalmötet med AIK kom beskedet att han är skadad.

Emil Kruse kom in i hans ställe – och bommade nästan igen fullständigt.

39 räddningar

AIK fick iväg hela 40 skott mot Kruse som bara släppte förbi sig ett, och hemmalaget vann matchen med 4-1.

– Det är gött att det går vägen när man får chansen, säger Emil Kruse i C More.

Målvakten berättar att han fick beskedet om att han skulle spela efter träningen under onsdagen.

– Jag var så jävla sugen. Man vill ju spela match och de här matcherna är ännu mer speciella, säger han.

Karlskoga fck drömstart

Bik Karlskoga fick en drömstart på matchen med två mål på drygt två minuter och Daniel Wessner pangade sedan in 3–0 i början av andra perioden. Oliver Eklind satte 4–0 i tredje strax innan Stefan Johansson kunde reducera.

Nu är Karlskoga bara en match från att gå vidare till SHL-kval mot Rögle.

Karlskoga-tränaren Tobias Thermell berättade i C More efter matchen att det handlar om en ’överkroppsskada’ på Engelage.

Lagen möts igen på Hovet på lördag 16.00.