Hyllar kollegan – efter vändningen

Publicerad 2014-03-18

Aulin: ”Han är rolig att spela med”

Rögle var en stolpträff ifrån 4–2 – då klev Jared Aulin och Jere Sallinen in i handlingarna.

Duon låg bakom vändningen när Örebro inledde kvalserien med en viktig bortaseger.

– Han är rolig att spela med. Pigg, snabb och hungrig på mål, säger ­Jared Aulin om sin nye ­kedjekamrat.

Om det fanns några nerver i Lindab Arena inför starten av Kvalserien så märktes det åtminstone inte i de båda lagens offensiv: det bjöds på hela fem mål i en galen förstaperiod.

Rögle klev direkt ut och tog tag i taktpinnen – och ledningen. Efter bara 21 sekunder gick Niklas Hanssons skott i mål bakom Tim Sandberg. Örebro svarade genom att vända på matchen – på tolv sekunder i mitten av perioden.

Målexplosion

Men innan första perioden var över hade Rögle hunnit vända tillbaka – ­inom dryga minuten. Med bara sju sekunder kvar av första satte Dennis Everberg 3–2 för hemmalaget.

I andra perioden fick Rögleforwarden Robin Sterner fritt läge att göra 4–2 – men Sterners skott klingade till i insidan av stolpen. Örebro vände på spelet direkt och i den efterföljande kontringen kom Jere Sallinen och Jered Aulin två-mot-ett. Duon var klinisk: Sallinen hittade Aulin på bladet som satte 3–3.

I den sista perioden var scenariot omvänt: Jered Aulin hittade Sallinen som prickade dit den avgörande 4–3-pucken: den 23-årige finländarens femte poäng i sin sjunde match för Örebro.

– Det känns bra att göra mål, men det viktigaste var att laget vann. Det var en väldigt viktig seger, säger Jere Sallinen.

”Lugn och klok”

Och 32-årige kanadensaren Jered Aulin trivs med sina nya finska kedjekamrater som båda hämtades in i februari från finska HPK.

– Både Jere och Ville (Viitaluoma) är roliga att spela med. Ville är lugn och klok och Jere är ung och pigg och sugen på mål. Vi är positiva och har kul tillsammans, säger Aulin.