Publicerad 2016-10-24

Otäcka scener utspelade sig mellan Östersund och Piteå i hockeyettans norra serie.

Östersunds Nils Bergström fick en axel i huvudet och låg länge orörlig på isen.
Först en halvtimme senare kunde matchen återupptas.

Bortalaget Piteå var i ledning, med 2-0, när hemmalagets Nils Bergström, i mitten av den tredje perioden, bröt sig in framför mål.
Bergström fick då Piteås David Selbergs axel mot huvudet och föll mot marken.

Under en lång tid låg han orörlig på isen.

– Han låg avsvimmad i flera minuter. Vi räknar med minst en hjärnskakning. Han har inga minnen utav själva händelsen, men han kan röra på armarna och så, säger Micke Eriksson, sportchef i Östersund.

Ambulans kallades till platsen, och först en halvtimme senare kunde matchen återupptas.

– Det är tråkigt. Det är mycket folk här, mycket ungdomar, jag börjar bli ganska trött på det här med hjärnskakningar..., säger Micke Eriksson.