Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-23

Förlust mot Frölunda – och Paulsson skadad efter ”Pebbens” överfall

Här tvingas Färjestads stjärna Marcus Paulsson lämna isen skadad.

Frölundas Per-Johan Axelsson fick matchstraff för knätacklingen.

Det var efter 13.17 i tredje perioden som Per-Johan ”Pebben” Axelsson körde över en icke puckförande Marcus Paulsson, som fick lämna isen med hjälp av två lagkamrater.

Matchen då?

Frölunda tog tre värdefulla poäng i bortamatchen mot ärkerivalen Färjestad. Göteborgarna vann med 3–2 efter mål av Carl Klingberg, Niklas Andersson och Mikko Mäenpää. Dick Axelsson och Pelle Prestberg tröstmålade för Färjestad.

Matchen fick en tempofylld start med flera chanser åt båda håll. Mikko Mäenpää gav Frölunda ledningen med ett välriktat skott där Färjestadsmålvakten Cristopher Nihlstorp tappat klubban i situationen innan.

Anförda av kedjan med Dick Axelsson, Mikael Johansson och Dragan Umicevic trummade Färjestad på och utdelningen kom också. Dick Axelsson åkte i från sin bevakare och lekte bort Johan Holmqvist i Frölundamålet med en backhandsdragning till 1-1.

Dragan Umicevic missade en straff i andra perioden och gjorde Niklas Andersson 2–1 till frölunda efter en felstuds på Färejstadsbackens Martin Sevcs skridsko.

Matchens fullträff bjöd Mikko Mäenpää på i tredje perioden. Han tryckte upp pucken i nättaket efter fint förspel av Riku Hahl.

Färjestad fick dock en extra chans då Frölundas Per-Johan Axelsson drog på sig matchstraff för bentackling. Men det dröjde ända till slutminuten innan Pelle Prestberg reducerade till 3–2.

– Jag försöker att tackla honom. Då viker han av och jag träffar hans knä. Jag försöker inte skada honom på något sätt, sade Per-Johan Axelsson.

Paulsson fick hjälpas av isen med smärtor och en befarad knäskada.

– "Pebben" går in med kroppen. Det är inte vårdslöst utan mer en olyckshändelse, sade Kent Johansson, tränare i Frölunda.