Bergenström i centrum

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-10

Leksand avgjorde sent mot Tingsryd

Han har tagit för vana att stå i centrum när Leksand spelar.

Mot Tingsryd var inget undantag: Jens Bergenström var inblandad i matchens samtliga tre mål med en fullträff, en assist och en utvisning.

Jens Bergenström.

Leksandsstjärnan Jens Bergenström stod som vanligt i centrum i Leksand när Tingsryd besegrades med 2-1 i Dackehallen.

Bergenström snappade upp pucken efter ett Tingsrydsmisstag i den första perioden och prickade snyggt in 1-0 bakom Axel Brage.

I den andra perioden åkte Bergenström sedan på Brage och blev utvisad. Minuten senare åkte också lagkamraten Johan Svedberg ut, och i spel fem mot tre kvitterade hemmalaget efter ett mäktigt backskott av veteranen Jan Öberg.

Tingsryd, som inför matchen hade kastat om i formationerna för att få igång målskyttet, hade chanser att avgöra matchen, men i den sista perioden avgjorde istället Leksand.

Mitt i slutakten spelade Bergenström över pucken till Stefan Erkgärds som drog på ett backskott, och returen petade norrmannen Ken Andre Olimb in.

Leksand, som tog höstens sjätte seger, hakade i och med vinsten på i toppen i HockeyAllsvenskan och befäste tredjeplatsen i sammandraget.