Skellefteå vann svängig match

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-25

Färjestad kämpades ner efter förlängning

Skellefteå fortsätter att bita sig kvar i tabelltoppen. Efter sen kvittering i slutet av tredje perioden, vann västerbottningarna med 3-2 efter förlängning hemma mot Färjestad.

Glädjen var stor hos SAIK-spelarna efter Kimmo Koskenkorvas avgörande 3-2-mål 53 sekunder in i förlängningen.

– Jag hade mycket tur som fick pucken på klubben och lyckades styra in den, säger den finske målskytten till Canal+ efter matchen.

Desto dystrare var det hos motståndarna Färjestad.

– Jag tycker synd om pojkarna. De gör en heroisk match, säger FBK:s tränare Per-Erik Johnsson till Canal+.

Skellefteå tog sig i och med de två vunna poängen upp på andra plats i den rekordjämna elitserietabellen.

Svängig hockeymatch

Christian Söderström inledde målskyttet efter en styrning på Erik Anderssons isskott i spel fyra mot tre i den första perioden.

Den andra perioden blev mållös. Bästa chansen hade Färjestads Lee Goren, när han frispelades framför målvakten Andreas Hadelöv. Men Goren fick inte upp pucken tillräckligt högt och Hadelöv kunde reflexrädda närskottet med plockhandsken.

Matchen tog rejäl fart i den tredje perioden då Färjestad lyckades vända underläget till ledning med 2-1. Eero Somervuori och Jens Skåhlberg noterades för målen.

Sen kvittering

Men Färjestads ledning höll bara i tre minuter. Centern Gabriel Karlsson lyckades kvittera med lite drygt två minuter kvar av matchen. Målet blev omdiskuterat. Färjestads och landslagets målvakt, Jonas Gustavsson, protesterade vilt på grund av att en SAIK-spelare varit innanför målgården. Men domare Sören Persson valde att dömma mål till hemmapublikens stora lycka.

Stärkta av det sena kvitteringsmålet kunde SAIK avgöra direkt i förlängningen. Kimmo Koskenkorva styrde in pucken bakom Gustavsson och fixade två poäng till topplaget.

Segern betyder att SAIK klättrar från fjärde till andra plats, bakom ledande Linköping.