Rastislav Stanas ersättare Johan Fransson hade en tung andraperiod i Jönköping.

Det såg så bra ut. I 20 minuter.

Sedan rasade Linköping och Johan Fransson ihop.

Sex mål tvingades han släppa och nu kan han ha gjort sitt i finalserien.

Efter den första perioden ledde Linköping med 2–0 borta mot HV 71 och hade flera bud på 3–0, ett mål dömdes helt riktigt bort efter att Stefan Liv blockerat pucken innan den hamnade i mål. I den andra perioden blev det en helt annan match.

Jonas Fransson, som tagit platsen från Rastislav Stana inför matchen, tvingades släppa in fem mål på åtta minuter. Tre av målen kom dessutom i numerärt underläge. Fransson hade fram till dess sett stabil ut, men nu rasade både han och Linköping ihop fullständigt.

Den tredje perioden blev något jämnare, men det var mer än schimär. HV kontrollerade matchen och i tom kasse kunde de sätta 6–3. Fransson kom in och 20 sekunder senare satt 7–3 bakom honom.

Återstår att se vad Janne Karlsson gör inför den sjätte finalen nu, men mycket talar väl för att Rastislav Stana är tillbaka i kassen då.