Linköping är ny serieledare.

Laget besegrade i kväll Skellefteå med 5–3.

Matchhjälte: Tremålsskytten Eric Beaudoin.

Gästande Skellefteå fick en smakstart på toppmötet i Cloetta Center.

Redan efter 1.18 ställdes Kent McDonell helt fri med Daniel Henriksson och tryckte in 1–0.

Men underbart är kort, fråga bara Skellefteå.

Efter 5.24 stötte Joakim Eriksson in kvitteringen och bara fem minuter senare petade Mikael Håkanson in 2–1 på sargreturen efter Tomas Surovys skott.

I andra perioden vann Skellefteå skottstatistiken med 16–7. Men det var Linköping som gjorde målen.

Tavla av Henriksson

Eric Beaudoin direktsköt 3–1 på Jan Hlavacs passning. Och samme Beaudoin fintade ner Andreas Hadelöv och hängde in 4–1.

Gabriel Karlsson reducerade visserligen, men i mitten av tredje perioden punkterade Beaudoin matchen när han tryckte in 5–2 med bara två sekunder kvar i numerärt underläge.

Linköpings målvakt Daniel Henriksson bjöd sedan Skellefteå på ett reduceringemål. Henriksson hämtade pucken nere i sarghörnet och skulle slå pucken i rundeln backom målet, men sköt pucken i burgaveln. Anders Söderberg norpade pucken och petade in 5–3 i det tomma målet.

Men Linköping höll undan och gick upp i serieledning.

– Vi fick utdelning i power play och det var mycket tack vare det som vi vann, säger Linköpings Joakim Eriksson till ppv.