Josh Hennessy avgjorde i den tredje perioden

Vilt slagsmål, bortdömda mål och irriterad tränare.

Det som på förhand såg ut att bli en relativt ointressant match mellan Växjö och Luleå blev till en minst sagt het drabbning.

– Vi får stanna vid tekningspunkterna för att det inte ska bli offiside i målgården, säger Luleås tränare Joakim Fagervall till Cmore.

Luleå var redan klara för spel i play in och Växjö har varit klara för kvartsfinal sedan länge. Det väntades inte bli någon intensiv match i Vida Arena men redan i första perioden visade Luleå starka känslor. Laget tog ledningen med 1-0 efter en snygg styrning av Peter Cehlarik.

Luleå kunde också ha utökat ledningen i den första perioden. Laget hade en puck inne i målet men efter videogranskning dömdes det bort av domarna på grund av offside i målgården.

Luleås tränare Joakim Fagervall var inte helt nöjd med domarnas insats.

– Vi måste attackera målet mer men vi får väl stanna vid tekningspunkterna så att det inte blir offside i målgården, sa han till Cmore inför den tredje perioden.

Växjö kunde senare i den första perioden kvittera efter ett solonummer av Toumas Kiiskinen.

Vilt slagsmål

Den stora snackisen kom i slutet av den andra perioden då vilt slagsmål utbröt mellan samtliga spelare på isen. Spelare från båda lagen slogs och brottades vilt framför Christopher Nihlstorp i Växjö-kassen. Situationen mynnade ut i fem tvåminuters-utvisningar.

Fighten föranleddes av att Växjös Noah Welch tyckte att Luleås Daniel Zaar filmat till sig en utvisning. Han gjorde ”dive-tecknet” mot spelaren och det var irriterat både i publiken och Växjöbåset.

I andra perioden fick även Växjö ett mål bortdömt. Men den här gången behövdes ingen videobedömning utan målet dömdes snabbt bort för hög klubba.

”Vad tycker du?”

I den tredje perioden lyckades båda lagen hålla sig borta från utvisningsbåset. Avgörandet kom efter 11.10 när Växjös Josh Hennessy stötte in en retur framför Luleåmålet.

– Det var ett fult mål, men de målen betyder lika mycket, säger forwarden till Cmore.

I och med 2-1-segern passerar Växjö Frölunda och går upp på andra plats i tabellen. När tränaren Sam Hallam fick frågan om han tycker det är viktigt att nå andraplatsen, på grund av att laget då kan få fler hemmamatcher i slutspelet, var han inte helt övertygad.

– Vad tycker du? Jag har bara varit med i ett slutspel. Ingen av de två matchserierna vi var med i då gick till sju matcher. Kommer vi till ett läge där vi får fler hemmamatcher får vi ta det då.

Redan imorgon spelar Luleå hemma mot HV71 medan Växjö reser till Gävle för match mot Brynäs.

Det återstår nu tre omgångar av SHL:s grundserie.