”Är en av de bästa matcherna jag gjort”

Publicerad 2014-12-08

OTTAWA. Tvåmålsskytt för första gången i NHL-karriären – och dessutom seger hemma mot Vancouver.
Mika Zibanejad hade en bra kväll i tjänsten.
– Riktigt skönt. Det här var en av de bästa matcherna jag har gjort här borta, säger han till Sportbladet.

Ottawa har gått trögt den senaste tiden och efter fem raka förluster har det börjat snackas om att tränaren Paul MacLean faktiskt hänger löst.

Och halvvägs in i mötet med Vancouver var MacLean på väg ut genom dörren med mustaschen före.

Då hade Radim Vrbata hållit i och hållit i och hållit och rundat alla försvarare och Craig Anderson och hela faderullan och lagt in 0-1 för bortalaget.

Bieksa utökade till 0-2 i första perioden, Richardson till 0-3 fem minuter in i andra och Ottawa såg håglösa ut.

Då vaknade hemmalaget till liv.

”Skönt att få utdelning”

Med hjälp av två 5-mot-3-lägen kunde Ottawa trycka tillbaka Vancouver, och Legwand reducera till 1-3 innan Zibanejad tog över huvudrollen.

2-3 kom efter att han plockat upp sin egen retur, rundat kassen, kastat in pucken framför mål och vallat in den via Vancouver-försvararen Yannick Weber.

Vid 3-3-målet bara fyra minuter senare fick han gott om tid på sig att hitta luckan, Zibanejad gick tillslut åt vänster och kunde backhand-sprätta in pucken bakom Läck.

– Jag har aldrig gjort två mål i en och samma match, eller fyra poäng, och det var fint att få hjälpa till offensivt. Skönt att få utdelning och att vi kan vända och vinna matchen, det var det viktigaste, säger tvåmålsskytten till Sportbladet.

”Rätt gubbe att ge den till”

Förutom sitt sjätte och sjunde mål för säsongen noterades även Zibanejad två assist, där den andra var direkt matchavgörande.

1.21 in i förlängningen sydde svenskarna ihop segern när Zibanejad tog sig in i offensiv zon och droppade pucken bakom ryggen till Erik Karlsson som avslutade distinkt.

– Jag var sugen på att dra själv men sedan ser och hör jag Erik bakom mig, och då är det bara att droppa och hoppas på det bästa. Jag hör bara att han skriker och det är ju rätt gubbe att ge den till.

De båda svenskarna utsågs, tillsammans med Bobby Ryan, till matchens stjärnor.