Sebastian Aho fördes till sjukhus direkt efter incidenten.

HELSINGFORS/STOCKHOLM. Sebastian Aho träffades av en puck på struphuvudet och åkte direkt av isen.

Nu har backstjärnan förts till sjukhus.

– Det är olyckligt, jag hoppas att det är bra med honom, säger Oskar Lindblom.

Sverige hamnade i underläge i genrepet mot Kanada i den första perioden. Sebastian Aho tappade pucken till stjärnan Jake Virtanen som satte 1-0 i krysset.

Med några minuter kvar av perioden hamnade Aho i blickfånget igen. Svensken fick en puck mot halsen, åkte snabbt av isen och fick vård direkt.

– Han hoppade upp och tar den med ansiktet i stället för handen. Det är olyckligt, jag hoppas att det gick bra med honom, säger Oskar Lindblom till SVT.

Fördes till sjukhus

Enligt Juniorkronornas informationsansvarige, Anders Fältenmark, har Aho förts akut till sjukhus i sällskap av lagläkaren Sofia Sunnerud.

Sverige kvitterade kort senare i powerplay. William Nylander spelade fram Axel Holmström som hittade Oskar Lindblom framför mål. Brynässpelaren gjorde inget misstag och satte 1-1.

Kanada gick ifrån till 5-1, men sedan kom Sverige tillbaka och hade 6-6. Ett nytt misstag gav dock Kanada segern med 7-6.

Förbundet vill dock inte uttala sig om Ahos skadestatus än.

– Jag kommer inte säga någonting. Vi släpper ett pressmeddelande om 1-2 timmar, säger läkaren Sofia Sunnerud