Linus Omark med tre poäng

Publicerad 2023-11-18

Frölunda flåsade Luleå i nacken.

Men norrbottningarna höll ut och vann med 4–2 efter Linus Omarks poängshow.

– Att komma ut och vara så bleka som vi är kostar oss matchen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i TV4 Play.

Luleå fick en drömstart hemma mot Frölunda.

Jesper Sellgren satte 1–0 efter sju minuter, assisterad av Linus Omark. Två minuter senare var det Omark som höll sig framme och utökade ledningen när han vallade in pucken via Lasse Johansson.

Därmed har forwardsstjärnan gjort mål i tre matcher i följd efter att tidigare gått mållös i 13 raka.

– Får man självförtroende går det bara per automatik, säger Linus Omark.

Två bortdömda

Strax efteråt trodde hemmalaget att man hade gjort 3–0.

David Lilja petade in pucken i mål men nuddade även Frölundas Lasse Johansson i samma veva. Men det blev inget mål.

Domarna blåste snabbt och dömde bort målet på isen. Efter några minuters videogranskning kvarstod beslutet vilket ledde till höga burop från hemmapubliken i Norrbotten.

I början av mittenakten fick Luleå på nytt ett bortdömt mål då Oscar Eklind bedömdes ha stört Lasse Johansson när Marcus Hardegård dunkade in pucken i nät.

Men i slutet av andra perioden gjorde Marcus Hardegård mål på ett liknande sätt – och den här gången godkändes det.

Frölunda pressade på

Men Frölunda skulle ge matchen rejält med nerv i tredje perioden. Först satte Linus Öberg pucken i nät och med lite mindre än åtta minuter kvar tog Max Friberg hand om en svag Nikola Pasic-passning och satte 3–2.

Pushen räckte dock inte hela vägen.

Jonas Berglund lyfte in slutresultatet 4–2 i tom målbur.

Irriterad Rönnberg

Frölundas tränare Roger Rönnberg var irriterad efteråt och menade att lagets svaga förstaperiod kostade laget matchen.

– Det var blekt. Jag vet inte, jag har knappt ord att beskriva det. Ska man komma hit till Luleå och vinna ska man vara redo från första närkampen, skäret och passningen. Vi står och tittar på de i första perioden och kommer undan med 0–2. De förtjänar nästan något mål till, säger Rönnberg.