Publicerad 2014-01-11

Linköping tog ledningen mot HV 71.

Då åkte Pär Arlbrandt fram och hånade David Petrasek.

– Det är mycket, mycket osportsligt, säger C Mores kommentator Jörgen Larsson.

Linköping vände matchen mot HV 71 i den andra perioden. Chad Kolarik satte först kvitteringen och sedan blev det grinigt. Anssi Salmela snackade till sig ett matchstraff efter att HV åkt på en utvisning minuter senare. Under Linköping powerplay satte Simon Hjalmarsson 2-1.

”Ser absolut inte bra ut”

Då åkte Pär Albrandt fram till David Petrasek och firade målet framför HV-spelaren. Petrasek blev vansinnig och slog med klubban efter Arlbrandt.

– Det är mycket, mycket osportsligt åker fram och gör något mot David Petrasek. Det ser absolut inte bra ut, säger C Mores kommentator Jörgen Larsson.

Arlbrandt åkte ut tio minuter för missconduct. Men det var Linköping som gjorde mål i powerplay efter att Kent McDonell satt 3-1 tidigt i tredje.

Men HV stod för en jättevändning på sex minuter i den sista perioden. Jesper Williamsson kvitterade först och bara minuten senare satte Riley Holzapfel segermålet 4-3. Efter matchen var tränaren Torgny Bendelin rörd till tårar.

– Jag är fruktansvärt stolt över killarna. Jag tycker hela laget visar en stolthet. Jag är nästan rörd, fantastiskt. Vi har jobbat otroligt hårt tillsammans, säger han till C More.