Powerplay bakom Damkronornas seger

Publicerad 2013-12-13

Emma Nordin (arkivbild).

Damkronornas powerplay firade stora triumfer när Ryssland besegrades med 3–1 i fyrnationsturneringen i ishockey i Örebro.

Svenskornas första numerära överläge utnyttjades när Anna Borgqvist sköt 1–0 i slutet av första perioden. Borgqvist spelade i mittperioden fram Emma Nordin till 2–0, ett mål som bara ett par minuter senare följdes av en rysk reducering.

Skotten 41-25

Men när Damkronorna kort därefter fick fredagskvällens tredje powerplay var det måldags igen när Pernilla Winberg gjorde 3–1.

Ryssland pepprade den svenska målvakten Valentina Lizana Wallner med 16 skott i den mållösa tredje perioden och gästerna vann skottstatistiken totalt med 41–25.

I helgen väntar matcher mot Tyskland (lördag) och Finland (söndag) för Damkronorna. Tidigare på fredagen vann Finland mot Tyskland med 2–1 efter straffar.