Då bjöd laget på två jättetavlor och skänkte mer eller mindre bort poängen.

– Det är bara att tacka och ta emot, säger Joel Lundqvist i C More.

Gapet uppåt för AIK och Örebro nedanför kvalseriestrecket blir allt större. Örebro är, med en match mer spelad, nu nio poäng efter HV71 efter att ha skänkt bort alla poäng mot Frölunda.

”Ett av de enklaste”

Hemmalaget låg bara under med 0-1 när Joel Lundqvist fick kvällens första present 7:52 in i den andra perioden. Lundqvist stod ute vid långsargen intill den förlängda mållinjen när han bestämde sig för att bara kasta pucken mot mål.

Det kan knappt kallas skott men var tillräckligt för att resultera i mål. Detta då målvaken Tim Sandberg såg ut att helt tappa blicken på pucken och styrde den, ståendes, in i mål med den bortre skridskon.

– Det är bara att tacka och ta emot. Jag lägger in den mot kasse och den går rätt in. Ett av de enklare man gjort kanske, säger Lundqvist i C More.

”Det enda jag kan”

Henrik Löwdahl sköt sedan Örebro tillbaka in i matchen men laget skulle återigen sätta sig själv i problem. I mitten av den tredje perioden fick de chansen i numerärt överläge – men lyckades ordna ett mål bakåt istället för framåt.

Örebro missade totalt i ett byte vilket friställde Anton Axelsson fullständigt. 28-åringen lurade kyligt bort Sandberg och tryckte in segermålet 3-1.

– Det tog någon sekund innan jag fattade att jag hade friläge. Men jag har gjort det här förut och det är väl det enda jag kan, säger Axelsson.