AIK tvingades till timeout – efter fem minuter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-24

Släppte in tidigt mål på Hovet

Streckstridande AIK släppte in 0–1 i baken omgående hemma mot Färjestad.

Helt oacceptabelt tyckte tränaren Roger Melin som beordrade timeout innan ens fem minuter gått av matchen.

– Vi borde ha mer att spela för, säger AIK:s Oscar Steen till Canal plus.

Det är snårigt nere i botten av tabellen där AIK befinner sig och bara fyra poäng skiljer från en slutspelsplats och kvalserien. Då håller det inte att släppa in ett baklängesmål innan ens fem minuter gått.

– Vi börjar alldeles för dåligt och åker för lite skridskor, säger AIK:s Ocar Steen i Canal plus efter den första perioden.

AIK-tränaren Roger Melin tvingades till timeout omedelbart efter att Färjestad gjort 0–1 på Hovet mot ett minst sagt sömnigt AIK.

– Vi borde ha lite mer att spela för tycker man, det är väldigt dåligt, säger Steen.

”Fick en riktigt bra start”

Målet föranleddes av att hemmalagets Fredrik Svensson drog på sig en onödig utvisning efter två minuter. Men AIK hann ändå bli fulltaligt innan Färjestads Pelle Prestberg hittade Martin Sevc som fick stå helt fristående framför mål och tilläts ge bortalaget ledningen efter bara 4:26 på klockan.

– Vi gjorde en riktigt bra start, men vi måste vara mycket noggrannare när vi passar pucken, AIK kommer in i matchen på det viset.

Dominerade skotten

Färjestad ledde skottstatistiken tidigt i matchen med 5–1 och var nära att öka på till 2–0 efter en soloprestation och friläge genom Marius Holtet. AIK kom dock in i matchen mer och mer efter timeouten men den första perioden slutade 0–1.