Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-15

”Jag är jävligt besviken”

Malmö gick på pumpen mot Almtuna.

Det går tungt för Malmö i hockeyallsvenskan.

På måndagen förlorade skåningarna bortamötet med formstarka Almtuna (2–1) och nu är topptippade Malmö kvar på åttondeplatsen.

– Jag är jävligt besviken, säger Malmös tränare Bobo Simensen.

Almtuna har inte förlorat under ordinarie matchtid på de tolv senaste matcherna.

Malmö som sannerligen behövde en seger för att förbättra sin position i tabellen lyckades inte heller bryta den fina trenden.

Almtuna var piggt och tog ledningen efter ett skott av Johan Andersson som ur snäv vinkel vallade in pucken via målvakten.

Malmö var farliga och luriga framför motståndarkassen och i slutminuten kvitterade Jonas Höglund.

Men i mittperioden spelade bortalaget med huvudet under armen.

Det var Almtuna föra hela entrépengen – eller hade varit förutsatt att det inte var gratis inträde den här aftonen. 2 000 åskådare kunde se hur Almtuna spelade ut bortalaget.

Mycket fart

Trots att Malmö hade två power play fick laget bara iväg totalt tre skott mot Almtunas 14.

Hemmalaget gick även till pausvila med en ledning efter Andreas Paulssons returmål.

– Det är precis så här hockey ska spelas. Det ska vara mycket fart och mycket närkamper. Vi gör det riktigt, riktigt bra i den här perioden, säger Almtunas tränare Jonas Rönnqvist till TV 4 sport.

Tredje perioden var desto jämnare. Båda lagen skapade chanser och i slutet tog Malmö ut målvakten och spelade sex mot fem. Men efter ett par heta chanser och en längre tid i Almtunas zon kunde hemmalaget få ut pucken och jubla för tre poäng.

Malmö ligger på åttondeplats i en haltande tabell, men det är ingen ursäkt för topptippade skånelaget som bara vunnit 11 av 25 matcher så här långt.