Hannula sabbade Nilsons debut

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-04

Mika Hannula agerade sabotör då Marcus Nilson gjorde en efterlängtad debut för Lokomotiv Yaroslavl. I slutet av den första perioden ordnade han fram en straff som räckte till ett oavgjort resultat efter full tid.

I förlängningen knep sedan CSKA Moskva extrapoängen.

Debutant Marcus Nilson har äntligen debuterat för sin ryska klubb Lokomotiv Yaroslavl.

Det var gott om svenskar på isen då Lokomotiv Yaroslavl under lördagen tog emot CSKA Moskva. Hos gästerna återfanns Mika Hannula och Mikael Wahlberg medan Johan Åkerman tillsammans med debutanten Marcus Nilson stod för de blågula inslagen hos Lokomotiv.

Trots matchovana fick Nilson gott om speltid då han centrade andraformationen med veteranen Alexei Kudashov och bjässen Alexei Mikhnov på kanterna.

Snabba fötter

I slutet av den första perioden ordnande Mika Hannula ett straffslag med hjälp av sin kvicka skridskoåkning - straffen förvaltades på bästa tänkbara sätt av Sergei Shirokov. Därmed var ställningen 1-1 efter full tid. Av förlängningen skulle det bara hinna gå 16 sekunder innan Anton But gjorde det avgörande 1-2-målet.

Förlusten var Lokomotivs första på hemmaplan den här säsongen.

Debuterade gjorde även den tidigare Färjestadsbacken André Lakos då hans Traktor Chelyabinsk gästade Metallurg Magnitogorsk. För Lakos blev det en kortare debut än väntat. I mitten av den tredje perioden satte han in en vårdlös tackling som resulterade i ett matchstraff.

Nils Ekman och SKA St. Petersburg misslyckades med att få hål på Vityaz Chekhov. Matchen fick istället avgöras på straffar där St. Petersburg drog det längsta strået. Tack vare poängen tog sig Vityaz från jumboplatsen.