Nybro nära att fälla Leksand

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-11-17

Bottenlaget klarade oavgjort hemma mot topplaget

Nybro svarade för omgångens skräll i hockeyallsvenskan efter 2-2 hemma mot Leksand.

Men det är gästerna som ska vara gladast över poängen.

Robert Kimby – en av matchens förgrundsfigurer.

Leksand hade inte oväntat det mesta av spelet – men efter den första perioden var det hemmalaget som var i ledningen.

Elias Fälth slog in 1-0, assisterad av Robert Kimby och Jarno Honkonen i spel 5-mot-3 efter exakt 15 spelade minuter. Kimby spelade fram Fälth som mitt i skottsektorn fick halvträff – något som lurade Leksands-målvakten Joni Puurula.

– Det var skönt att få ett power play i början av matchen och få utdelning. Det var inte världens hårdaste skott men det räckte för att bli mål, sa Elias Fälth till TV 4 plus i den första periodpausen.

Solomål av Vopat

Leksand replikerade direkt i den andra perioden genom Roman Vopat, som efter en vacker soloåkning lyfte upp en backhand i nättaket ur dålig vinkel bakom Henrik Tojkander.

När Leksand sedan gjorde 2-1 genom Mikael Karlberg efter 4.12 av den tredje perioden trodde nog merparten att matchen definitivt svängt över till gästernas fördel. Men leksingarna klarade inte av att döda matchen.

Nybro närmast segern

I stället fick Nybro utdelning och återigen kom det i numerärt överläge, när Samu Isosalo slog in kvitteringen efter 15.25.

Ett skärrat Leksand lyckades sedan hålla emot Nybros press de avslutande minuterna – och i förlängningen var det bara Leksandsmålvakten Joni Puurula som hindrade hemmalaget från att ta bonuspoängen.

I Sundsvall skrällde hemmalaget mot Södertälje genom att klara oavgjort 1-1 efter full tid. Förlängningen blev mållös.

I Arboga vann för ovanlighetens skull Björklöven på bortaplan. Det var umelagets blott andra seger inom ordinarie speltid på bortais – och den första sedan 1 oktober.