Tyskland vann – efter misstag: ”En bjudning”

Krislaget Tyskland var illa ute.

Då bjöd Danmarks målvakt Frederik Dichow på ett mål.

– Det får inte bli ett sånt här misstag i en sån match, säger SVT-experten Jonas Andersson.

Ishockey-VM

Efter tre raka förluster i VM tog Tyskland sina första seger i hockey-VM, mot Danmark på torsdagskvällen.

Men det började tungt där danskarna ledde med 1–0 efter första perioden. I andra vaknade Tyskland till liv, och efter nio minuter kvitterade Buffalos John-Jason Peterka.

Två minuter senare var det dags igen.

Frölunda-spelarens misstag

Backen Moritz Muller lyfte pucken från egen planhalva mot Danmarks mål. Frederik Dichow, som till vardags spelar i Frölunda, fick inte tag i pucken, och på returen höll Alexander Ehl sig framme och fullbordade vändningen.

SVT:s expert Jonas Andersson var inte imponerad av målvaktens ingripande.

– Det får inte bli ett sånt här misstag i en sån match. En bjudning, och Tyskland leder rättvist, säger han i SVT och fortsätter:

– Det kanske är svårt att få koll på, men Dichow måste få koll på den.

Dramatisk avslutning

Med fem minuter kvar av matchen kvitterade Danmark till 3–3. Men tyskarna reste sig på nytt, och 20 sekunder senare hade de återtagit ledningen genom Jonas Müller.

Matchen slutade 6–4. I och med segern lämnar Tyskland jumboplatsen i Sveriges grupp. Danmark blir kvar som trea, tre poäng bakom Sverige på andra plats.