Linköpings förlustsvit bruten – efter jättevändning

Lagkaptenen Oscar Fantenberg tillbaka från skada.

Då vände Linköping 0–3 till seger hemma mot Malmö.

Och bröt en fem matcher lång förlustsvit.

När hemmalaget spräckte nollan gick det fort.

Upphämtningen från 0–3 till 3–3 tog mindre än tre spelminuter – och det var kapten Fantenberg som gjorde kvitteringsmålet, i sin första match efter skadan.

Vändningen fullbordades när Linus Hulström gjorde 4–3 i powerplay i slutet av andra perioden.

Hattrick av Little

Det blev till slut en klar seger – hela 6–3 – och Broc Little slog till tre gånger om.

Amerikanen gjorde Linköpings första och två sista mål i matchen.

– Vi behövde verkligen den här, säger hattrickskytten om segern och pekar på ett nyckelögonblick.

– Att vi fick målet i slutet av första perioden var enormt.

Tunga sviten bruten

LHC vann säsongens två första matcher men förlorade sedan fem raka. I kväll släppte de in två mål innan klockan hade hunnit ticka över fem minuter – då agerade tränaren Klas Östman och tog en timeout.

Det fick laget att höja tempot och gav omedelbar effekt i skottstatistiken, även om den målmässiga utväxlingen kom först i den andra och tredje perioden.

Vändningen innebär att Linköping går om Malmö i en lite haltande tabell – det skiljer en poäng, en placering och en spelad match mellan lagen.

I nästa omgång tar Malmö emot Luleå, medan Linköping reser till Timrå.