Karlskrona tog tredje raka segern: ”Stolt”

Den här säsongen är annorlunda – för under lördagen kom tredje raka segern.

Det efter att Färjestad besegrades med hela 5–2

– Vi har ändrat lite i spelidén. Förra året var vi för naiva, säger Mattias Guter.

Färjestad BK

Debutsäsongen i SHL blev tuff och svår för Karlskrona. Laget slutade allra sist i tabellen och var seriens stora slagpåse. På 52 omgångar tog klubben bara totalt nio segrar.  Men den här säsongsinledningen har varit annorlunda för Blekingeklubben. För när Färjestad kom på besök under lördagseftermiddagen vann Karlskrona med 5–2 – vilket var tredje raka segern.

Och nu lyfter laget upp i tabellen.

– Efter säsongen fick vi behålla de spelarna som vi ville behålla och har byggt därifrån. Sen har alla fått ett år till i SHL och så har vi tagit in nyförvärv som passar in i vårt spel, säger Mattias Guter efter matchen.

Har ni ändrat någonting i själva spelet?

– Jo, vi har ändrat lite i spelidén. Förra säsongen var vi naiva och gick hela tiden. Nu värderar vi mer när vi ska gå. Vi vänder spelet snabbt och tar vara på lägena, säger Mattias Guter.

Segern aldrig hotad

Och det var just genom snabba kontringar som Karlskrona besegrade Färjestad. I mitten av första perioden startade nyförvärvet Mattias Karlsson anfallet som ledde till 1–0 av Alexander Bergström efter att Filip Cruseman serverat honom.

Målet blev också periodens enda, men i andra perioden exploderade Karlskrona.

För efter bara 53 sekunder satte Karlsona 2–0. Och åter igen med en kontring – då genom Mattias Karlsson.

Och när perioden var över hade Karlskrona gått fram till hela 5–1 efter mål av Joachim Rhodin, Mattias Guter och Daniel Gunnarsson. Där emellan hade Marcus Nilsson satt dit pucken för sitt Färjestad.

I den tredje perioden kunde bara Karlskrona bevaka matchen. Färjestad reducerade visserligen till 5–2 genom Oskar Steen. Men Karlskronas seger var aldrig hotad.

–  Det var en riktigt bra genomförd match av oss. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Mattias Guter.