Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-11

I kväll revanscherade sig Leksand mot VIK Hockey efter 4–5-förlusten i onsdags

Patrick Yetman sänkte Leksand i Västerås i förrgår.

I kväll tog Leksand revansch på VIK Hockey när hockeyallsvenskan vände.

Dala-laget vann med 3–1 i Ejendals Arena – och toppar nu tabellen en poäng före Växjö.

Men Leksand fick slita hårt för de tre poängen. Efter två spelade perioder stod det 1–1 – och det ska LIF vara tacksamt för. VIK skotten i de två första perioderna med 14–2 och 17–8. Joacim Eriksson som vanligt bra i Leksands kasse.

– VIK visade stor oförmåga att ta vara på sina chanser, säger Viasat-experten Håkan Södergren.

JVM-stjärnan nätade – i boxplay

En annan spelare som utmärkte sig i hemmalaget var JVM-backen Oliver Ekman-Larsson, som satte 1–1 i boxplay med knappt en och en halv minut kvar att spela av mittperioden. Men under de sista 20 minuterna var Leksand bättre än VIK på det som elithockey går ut på: göra mål.

– Det är uppförsbacke för oss nu. Vi hade bra känsla efter den första och andra perioden, men sedan kom de där snedstudsarna, säger VIK:s besvikne poängkung Stefan ”Loppan” Hellkvist.

Växjö pressar Leksand

Man visade hur starka man är på hemmaplan inför sin publik – och tog hem den tuffa matchen med 3–1 efter mål av först Marcus Weinstock och sedan Peter Nordström.

– Det kändes helt underbart när jag såg pucken gå in, säger Weinstock i Viasat Hockey.

Växjö besegrade Borås hemma med 4–1 och ligger efter 27 spelade omgångar bara en enda fjuttig poäng bakom serieledarna Leksand.