Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-22

Färjestad lekte hem segern på bortaplan

Krisen i Modo blir allt värre.

Ikväll förnedrades laget av de regerande svenska mästarna – på hemmaplan.

– Vi fick en tung start och kom aldrig in i matchen, säger Modos Adam Eriksson efter 6–3-förlusten.

Modo kom till kvällens match som elitseriens jumbo. Med nyförvärvet Morten Madsen och säsongsdebuterande Niklas Sundström var det dock tanken att laget skulle påbörja klättringen uppåt i tabellen.

I stället blev det en ny stjärnsmäll.

Mål av nyförvärvet

Halvvägs in i den tredje perioden ledde Färjestad med 6–2 i Swedbank Arena. Anders Bastiansen och Marcus Paulsson var FBK:s målskyttar efter den första perioden. Ari Vallin ökade på till 3–0 innan nyförvärvet Madsen kunde reducera.

Bara drygt minuten senare svarade dock Färjestad. Dragan Umicevic hittade i powerplay en lucka bakom Roman Malek. Med mindre än minut kvar att spela kom även 5–1-målet och redan där var matchen i praktiken avgjord.

Marius Holtet ökade på till 6–1, innan Modo lyckades snygga till siffrorna en aning. Adam Eriksson och Per Svartvadet låg bakom de två målen.