Mot AIK kom lagets femte raka seger – tack vare en stark mittperiod.

Mästarna vann mötet i Järfälla med 3–1.

Det tog ett tag för regerande mästarna att vakna.

Närmare bestämt en period.

Sedan vände laget på underläget och bombarderade storspelande AIK-målvakten Daniel Larsson med skott.

Skellefteå körde över AIK i mittperioden (14-4 i skott) och redan där grundlades segern i Järfälla.

Stor segerorganisatör blev Melker Karlsson, som gjorde två mål i 3–1-segern.

Leksand väntar

I den första perioden smet han emellan två AIK-backar och skickade pucken till vänster om Larsson. I mittperioden, efter en delikat passning av Joakim Lindström, nöp Karlsson in pucken mellan benen på AIK-målvakten efter ett direktskott.

Med två minuter kvar skickade Skellefteåbacken Rasmus Bengtsson in pucken i nät och fastställde slutresultatet.

För AIK var det försäsongens tredje förlust, men klubben får chans på snabb revansch. Redan i morgon, fredag, möter man finska Espoo i Ritorps ishall.

Skellefteå, som tog sin femte seger av fem möjliga, väntar Leksand närmast den 3 september.