Sara Grahn om lösningen: ”Ingen är gladare än vi”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I dag kunde Sportbladet avslöja att konflikten mellan Damkronorna och Svenska ishockeyförbundet är löst.

Ett efterlängtat besked för spelarna.

– Det finns ingen annan som är gladare än vi, säger landslagsmålvakten Sara Grahn.

Under tisdagseftermiddagen kunde Sportbladet berätta att Damkronornas bojkott är över.

Vid 15-tiden gick också ett pressmeddelande ut som bekräftade uppgifterna. Där står det att Arbetsgivaralliansen och Unionen löst ut de frågor som berör förutsättningarna och villkoren för spel i landslaget.

”Ingen är gladare än vi”

När Sportbladet når Luleås landslagsmålvakt Sara Grahn, 31, har hon ännu inte hunnit ta del av det färska beskedet men blir glad när hon får höra det.

– Det känns jätteskönt att det äntligen är löst. Det finns ingen annan som är gladare än vi spelare. Det enda vi vill göra att spela är i landslaget och det känns superhärligt att det är löst, säger hon.

Två av de viktigaste punkterna på Damkronornas kravlista har handlat om förlorad arbetsinkomst och försäkring för spelarna. Något som parterna nu har kommit överens om.

Är det något villkor som känns extra bra att ni har fått igenom?

– Det viktigaste personligen är att vi har löst situationen och att vi återigen får spela i landslaget. Sedan är det en bonus att vi har fått igenom grejerna som vi har satt på kravlistan.

Foto: Lasse Allard/TT

”Har varit ganska jobbigt”

Hur har den här tiden varit som spelare?

– Det har varit ganska jobbigt faktiskt. Det har varit mycket tankar. Har vi gjort rätt, har vi gjort fel? Samtidigt har vi varit starka tillsammans och stått upp för varandra för att få bättre förutsättningar.

I stället för den inställda fyranationsturneringen i november åker svenska damlandslaget på träningsläger i Falun vid samma tidpunkt. I mitten av december kommer Damkronorna att delta i en turnering i Tyskland och i april är det dags för B-VM i Frankrike.

– Det har varit en lång process, men vi har stått enade med vad vi vill och vad vi vill förändra. Nu när avtalet är klart, börjar vår resa tillbaka till A-VM, säger AIK:s landslagsspelare Fanny Rask i ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE