Timrå vände mot Örebro – vann på straffar

Publicerad 2022-10-08

Nästjumbon Timrå stod för en stark vändning när man besegrade tabelltvåan Örebro.

Underläge 0–2 blev snabbt till 2–2 i början av den tredje perioden och Anton Lander kunde sedan avgöra i straffläggningen.

Jag gjorde en liknande i OS och då blev det inte mål. Så det var skönt att se den gå in, säger Anton Lander.

Timrå fick det jobbigt tidigt i första perioden när man tog emot formstarka Örebro. Hemmalaget tvingades spela tre mot fem i en minut och 47 sekunder efter att ha dragit på sig två utvisningar på 13 sekunder. Men just den stormen red man ut utan större problem.

Ett par minuter senare åkte man istället på ett baklängesmål när målvakten Jacob Johansson släppte en retur rakt ut till Elias Ekström som tryckte in 1–0 till Örebro med sitt första mål för säsongen. Johansson skulle dock revanschera sig senare i matchen.

I den andra perioden utökade Leo Carlsson till 2–0 för gästerna. Matchen hade så långt varit jämn och Timrå hade haft fler skott men inte samma skärpa som Örebro i offensiv zon.

I den tredje perioden vände turen för hemmalaget. Albin Lundin fick pucken till skänks och dunkade in reduceringen. Inte långt efter satte Emil Pettersson 2–2.

Slog sin OS-straff

Övertid kunde inte skilja lagen åt och matchen fick avgöras på straffar.

Jacob Johansson som släppte returen rätt ut till Elias Ekström på första målet tog revansch och var ett monster i straffläggningen. Timråmålvakten räddade samtliga fem straffar från Örebro. Timrås straffskyttar lyckades dock inte ta vara på chansen innan Anton Lander klev fram som femte skytt satte den första och enda straffen.

– Jag gjorde en liknande i OS och då blev det inte mål. Så det var skönt att se den gå in och ta de här två poängen för våra fans, säger Anton Lander.