Äkta hattrick på några minuter

Publicerad 2024-03-03

NEW YORK. Nashville-predatorerna bara vinner och vinner, noterar vi bland mycket annat i nattens NHL-svep.

NATTENS GLASS

Det var Cody det. Cody Glass alltså. Han fullbordade NHL-karriärens första hattrick när Nashville tog åttonde raka segern genom att nypa till självaste Colorado med 5-1.

– Helt otroligt, säger den 24-årige kanadensaren men understryker samtidigt att det han är mest glad för är den långa segersviten och hur den tillkommit.

Coachen Andrew Brunette är inne på samma linje.

– Vi förstår var vi befinner oss, vi förstår vad det är vi gör och vi har roligt medan vi gör det. Vi spelar riktigt bra, säger han filosofiskt.

Filip Forsberg bidrog med en assist.

NATTENS SPIK I KISTAN

Minnesota Wild åkte på tredje raka förlusten, med 3-1 borta mot St Louis, och därmed slocknade nog drömmen om slutspelsmatcher i Excel Energy Center den här våren. De har åtta poäng upp till LA på sista wild card-platsen – och två matcher mer spelade.

– Arbetsinsatsen var det inga fel på ikväll, men vi kunde inte få in pucken, säger coachen John Hynes.

För Blues hade utgången av matchen motsatt konsekvens. De skaffade sig lite häng i racet och har ”bara” fem poäng upp till Kings.

NATTENS OVÄNTADE STORSEGER

Buffalo Sabres sopade till regerande mästarna från Las Vegas med hela 7-2 i Keybank Center.

– I två perioder var det en jämn match och en match vi kände att vi kunde vinna. Sedan lade vi ett ägg i tredje och fick vad vi förtjänade, säger Golden Knights-backen Brayden McNabb.

Det mest anmärkningsvärda var kanske att Sabres gjorde sju mål utan att Rasmus Dahlin noterades för några poäng.

William Karlsson, däremot, gjorde ett fint mål för Vegas – det 21:a för säsongen.

NATTENS SVENSKE FLYERS-MÅLIS

Samuel Ersson har varit ett stort utropstecken i Flyers kasse hela vintern, men i natt var det en annan blågul keeper som hjälpte de svart-oranga att slå Ottawa med 4-2.

Gästriken Felix Sandström, just uppkallad från farmarlaget i Leigh Valley, var utsökt och stoppade 24 skott.

– Han gjorde avgörande räddningar vid rätt tillfällen och stängde ner matchen i tredje perioden. Jag är glad för hans skull, säger coachen John Tortorella.

NATTENS VETERAN

Ärrade Kyle Palmieri inledde minst sagt starkt i New York Islanders hemmamatch mot Boston.

Han fullbordade ett äkta hattrick inom loppet av drygt tolv minuter. Jo, han gjorde 1-0 efter 03.32, 2-0 efter 05.27 och 3-0 efter 12.19.

– Att göra hattrick blir aldrig gammalt. Det är väldigt roligt, säger han med ett brett leende.

Till slut tog Isles en mycket meriterande 5-1-seger mot ett av ligans bästa lag, har nu vunnit tre raka och åter fått kontakt i det östra streckracet. Eftersom Tampa samtidigt slog Montreal kvarstår ett gap a’ sex poäng, men Long Island-laget har tre matcher färre spelade.

NATTENS VÄNDNING

Det såg länge ut som en Calgary-kväll som började i extas när finländske målvaktsikonen Mikka Kiprusoffs tröja hissades i taket i Saddledome skulle sluta i misär.

Tio minuter in i tredje perioden hade gästande Pittsburgh nämligen en till synes trygg 3-1-ledning.

Men då kom Flames plötsligt i en våldsam push. Nazem Kadri reducerade, Blake Coleman kvitterade och när bara 50 sekunder återstod hände det. Mikael Backlund stal pucken av Kris Letang och spelade vidare till Yegor Sharangovich, som pangade in avgörandet.

Katastrof för Penguins, förstås, men guld för Flames – i högsta grad med i jakten i väst nu.

NATTENS ÖVRIGA RESULTAT

Tampa slog Montreal med 4-3 efter straffavgörande (Victor Hedman satte den sista i sjunde omgången) och Columbus slog Chicago med 5-2 i United Center (Alex Nylander och Adam Boqvist registrerades för varsin assist).

NATTENS SVENSKAR

Magnus Chrona, San Jose Sharks

– Fick sitt genombrott med 34 stoppade Dallas-skott.

William Nylander, Toronto Maple Leafs

– Drygade ut ledningen i svenska skytteligan med säsongens 33:e fullträff.

Felix Sandström, Philadelphia Flyers

– Ännu en svensk briljerade plötsligt i Flyers kasse.

William Eklund, San Jose Sharks

– Satte tionde målet för säsongen på styve Dallas-keepeern Jake Oettinger.

William Karlsson, Vegas Golden Knights

– Det är ju inte så lyckat att vara med och få stryk med 7-2, men 21:a målet i år var snyggt.