Fiaskot nära – SSK föll mot Västervik

Publicerad 2015-03-28

34–13 i skott – men 2–3 på tavlan.

Södertälje åkte på en blytung förlust mot Västervik och praktfiaskot närmar sig.

– Det var energifattigt och oroligt, säger nye tränaren Mats Waltin.

Det ser inte bra ut för Jacob Dahlström och hans Södertälje i kvalserien.

Krislaget Södertälje tog in Mats Waltin i båset och fick med sig en efterlängtad seger mot skrällgänget Västervik senast.

Under lördagen möttes dagen igen – och någon längre Waltin-effekt blev det inte.

Inför den sista perioden var ställningen 1–1, sedan gjorde gästerna två snabba mål. Fredrik Lindström skickade in 2–1 i powerplay och bara minuten senare satte Jens Andersson 3–1.

Södertälje satte sedan full fart för en reducering och en sådan kom med tre och en halv minut kvar att spela.

Storspelande keeper

Men närmre kom man aldrig.

Ludvig Engsund i Västervik-kassen storspelade och gjorde räddning på räddning på räddning. SSK vann skotten med 34–13 totalt och med 15–3 i sista perioden.

Ändå blev det förlust – och läget är otäckt för klubben. Sundsvall tog alla tre poängen mot AIK och klev över strecket, samtidigt som Södertälje är jumbo.