Inte ett enda mål i Luleåtröjan förra säsongen.

Men under fredagen sänkte Slava Trukhno, 27, sina gamla lagkamrater – genom två fullträffar i Djurgårdens försäsongspremiär.

– Det var ett tag sen jag gjorde mål, säger han.

Dif vann med 5–2 i Norrbotten.

Djurgården är igång med träningsmatchandet inför återkomsten i SHL.

Under fredagen väntade premiär borta mot Luleå, som föll med 4–3 mot Asplöven i onsdags.

Och norrbottningarna tvingades inkassera sin andra raka förlust.

Matchvinnare: En gammal Luleåbekant som hade problem med målskyttet hela förra året – men nu fick han rejäl islossning.

Slava Trukhno sköt inte ett enda mål på 48 SHL-matcher för Luleå under förra säsongen. I Djurgårdströjan tryckte forwarden in 4–1 och 5–1 när Dif vann med 5–2 i Coop Arena.

– Det var ett annorlunda år. Jag behövde en förändring och så här långt har det varit väldigt bra i Djurgården. Jag är glad där jag är nu, och jag har en bra känsla när jag kommer till rinken. Det var en annan känsla förra året, säger Trukhno.

Alvarez premiärmålade

Det sista bortamålet kom i tom bur sedan Luleå plockat ut målvakten i ett försök att hämta in underläget. Trukhno var inte det enda nyförvärvet som slog till i sin nya klubb. Robin Alvarez gjorde Djurgårdens första mål när han hittade rätt i powerplay i första perioden.

Strax därefter kvitterade Luleå i samma spelform. Kristian Näkyvä, också han ny för säsongen, kom fram fint på vänstersidan och fick en direktpassning från andra kanten. Mikael Tellqvist försökte rädda men hann inte med i sidledsförflyttningen utan Näkyvä satte dit en snygg kvittering.

Hillding hattrickskytt

Den andra perioden blev mållös men i slutakten ryckte nykomlingen ifrån till en stabil seger. Målskyttar utöver Trukhno blev Joakim Eriksson och Henrik Eriksson. Dean Kukan spikade slutsiffrorna till 2–5.

Färjestad mötte division 1-klubben Skövde i en jubileumsmatch för västgötarnas hemmaarena Billingehov som firade 30 år. Karlstadlaget var ofina nog att vinna med stabila 4–1. Efter en mållös första period tryckte värvningen Jakub Klepis dit 1–0 innan poängmaskinen Joakim Hillding tog över och gjorde tre raka mål.

– Alltid skönt att sätta dem. Det var ganska liknande mål. Jag försökte skjuta på instinkt, fick pucken i slottet och försökte skjuta så snabbt som möjligt, säger Hillding.