Modo vann SCA-cupen

Publicerad 2014-08-29

Timrå tvåa efter Sundsvallkross

Timrå bjöd på målexplosion i andra perioden och tog till slut en förkrossande 7-3-seger i lokalderbyt mot Sundsvall.

Trots det får man nöja sig med en andraplats i SCA-cupen, som i slutändan vanns av Modo.

Inledningsvis såg det mörkt ut för Timrå i lokalderbyt mot Sundsvall.

Sundsvall satte både 1-0 och 2-0 innan Per Hallin kunde reducera till 2-1 för Timrå. Innan den första perioden var över lyckades Johan Persson också kvittera efter en perfekt passning från Jeremy Boyce.

Målfest i andra perioden

Sundsvall återtog ledningen i början av andra perioden, men därefter handlade nästan allt om Timrå.

Daniel Öhrn spelade fram Emil Pettersson som kunde lägga in 3-3 i öppen målbur och fem minuter senare blev Per Hallin tvåmålsskytt för Timrå till 4-3.

Daniel Öhrn bjöd därefter åskådarna på plats på ett riktigt drömmål. Han fick tag i pucken och drev den ensam över hela banan, i sin framfart drog han upp hela Sundsvallsförsvaret på läktaren innan han med en backhand drog in pucken, via ribban, till 5-3.

Johan Persson blev därefter tvåmålsskytt till 6-3 genom assist av Andrée Hult, som också spelade fram till Anton Wedin som satte 7-3.

Den tredje perioden förblev mållös och 7-3-vinsten till Timrå innebär att laget kommer tvåa i SCA-cupen, efter Modo.

Vita Hästen knep seger inför premiären

Och målfest blev det även på andra håll i Sverige i dag. Asplöven besegrade Kajaani Hokki med hela 4-0 och Vita Hästen vann med hela 6-4 hemma mot Västerås, ett resultat de med all säkerhet önskar torsdagen den 11 september då lagen möts i premiäromgången av hockeyallsvenskan.

Vita Hästen är därmed klara för final i Mora Armatur Trophy, som spelas i morgon klockan 17.00.