Damkronorna nära superfiasko

Publicerad 2012-04-11

Räddades av Slovakien

Sverige förlorade mot Schweiz med 3–2 – ett stort misslyckade i sig.

Och det kunde ha blivit ett superfiasko. Men sent i natt räddades Damkronorna – efter Slovakiens seger mot Tyskland.

Damkronorna, som inte tagit medalj i de fem senaste världsmästerskapen, gick ut med en hög VM-målsättning:

– Vi är ute efter medalj. Vi har gjort en väldigt stark landslagssäsong, sa förbundskaptenen Niclas Högberg till TT.

I gårdagens möte mot Schweiz märktes inget av det. Visserligen tog man ledningen genom Jenni Asserholt innan Schweiz vände och ledde fram till åtta minuter in i tredje då veteranen Erika Holst kvitterade.

Kan tacka Cupkova

I spel fem mot fyra kunde dock Sara Benz avgöra med drygt tre minuter kvar av matchen. Därmed blev det en nagelbitare i natt när Sverige var tvungna att förlita sig på Slovakien för att undvika nedflyttningsserien.

Och det gick vägen – med knapp marginal. Slovakiskorna vann med 4–2 – efter två mål av Nicol Cupkova.

I stället för nedflyttningsmatcher för Sverige väntar nu kvartsfinal mot Finland på onsdag.