Krisen fortsätter för Frölunda

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-27

Ny förlust mot Färjestad

Först i den andra perioden vaknade Frölunda till. Då var det för sent.

– Vi är inte redo när matchen börjar och det finns ingen ursäkt för det. Jag tar på mig det, säger Frölundas tränare Ulf Dahlén till PPV.

Frölunda fick det tufft direkt från början i Löfbergs Lila Arena. Efter en och en halv minut gjorde Färjestads norrman Anders Bastiansen 1-0. Matchinledningen fick Ulf Dahlén att ta en rekordtidig timeout efter bara tre minuter. Men någon större fart på Frölundaspelarna blev det inte och tio minuter in i den perioden utökade Färjestadsbacken Thomas Rhodin ledningen till 2-0.

I den andra och tredje perioden såg Frölunda betydligt bättre ut och Andreas Karlsson gav laget hopp genom sitt 2-1 mål. Målet blev omdiskuterat då Färjestadsmålvakten Jonas Gustavsson ansåg att Tomi Kallio stört honom strax innan. När två minuter återstod av matchen tog Frölunda ut målvakten Johan Holmqvist men någon riktigt het målchans lyckades man inte skapa.

– Det går inte att spela hockey i 40 minuter och tro att man ska kunna vinna. En hockeymatch är 60 minuter lång. Vi är inte redo när matchen börjar och det finns ingen ursäkt för det. Jag tar på mig det, säger Ulf Dahlén.

Frölunda ligger fortfarande sist i elitserien på tre poäng.