Nu kan bara en kollaps stoppa Rögle

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-14

Efter 3–2 mot Hammarby är kvalserieplatsen nästan klar

Rögle är i praktiken klart för kvalserien efter onsdagens 3-2-seger mot Hammarby i Ängelholm.

Samtidigt tangerade allsvenskans poängkung Pär Arlbrandt rekordet för Rögles bästa poängplockare i allsvenskan.

Rögle har haft en svajig säsong.

Under större delen av serien var skåningarna det klart bästa och överlägsna laget. Sedan har spelet inte riktigt stämt och många poäng har uteblivit.

Men nu är Ängelholmslaget nästan klart för kvalseien.

Trots att skåningarna dominerade den första perioden, vann skotten med 21-4 och hade 2-0 i paus, fick matchen sedan en annan karaktär.

I mittperioden var det Hammarby som skapade mest – och reduceringen kom efter 10.06 av Patrik Bergström i power play.

Rögle drabbades sedan av fyra utvisningar inom loppet av 2,5 minuter – och bara fem sekunder innan laget var fulltagligt slog Anders Strandberg in kvitteringen.

Tiden stod på 19.00.

I den tredje perioden svarade Rögle för det enda målet när Daniel Åhsberg rakade in segermålet till 3-2 i power play efter 7.19.

Tangerat rekord av poängkungen

Allsvenskans poängkung Pär Arlbrandt tangerade rekordet för Rögles bästa poängplockare under en allsvensk säsong.

Säsongen 99/00 svarade Peter Högardh för 69 poäng (36+33) på 43 grundspelsmatcher.

Ikväll noterade Arlbrandt sin 69:e poäng (23+46) på 42 matcher när han spelade fram till Mattias Carlssons ledningsmål efter bara 1.06 i hemmamötet med Hammarby.