”Vi är så dåliga i box play”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-18

Linköping visade varför man är elitseriens bästa power play-lag.

Timrå visade varför man är sämsta lag i box play.

– Vi är så dåliga i box play. Vi tar inte bort klubborna framför mål, säger Timrås Mattias Karlsson efter 2-4 hemma mot Linköping.

Statistiken inför matchen talade sitt tydliga språk.

Linköping var elitseriens bästa lag i spel i numerärt överläge. Motståndaren Timrå var sämst på att hålla tätt i numerärt underläge.

En minut och 22 sekunder räckte för att styrka statistiken i kväll.

– Andra perioden är bra, men vi är så dåliga i boxplay. Vi tar inte bort klubborna framför mål, säger Timrås Mattias Karlsson till Canal Plus.

Mötet hade varit jämnt första perioden, men så fort hemmalaget åkte på utvisningar slog Linköping till.

1-0 kom i spel fem mot tre drygt tre minuter in i mittperioden.

2-0 minuten senare i spel fem mot fyra.

Först var det Patrik Zackrisson som fick öppet mål efter Magnus Johanssons assist. Därefter Andreas Molinder som kunde styra in 2-0.

Inledningen av andra perioden blev dock intensiv. Knappt två minuter senare fick Timrå ett snabbt reduceringsmål, också i power play, då Mattias Karlsson testade skott.

– Vi fick lite energi, det hade blivit väldigt jobbigt annars, säger Timråtränaren Per-Erik Johnsson.

Resten av perioden blev lugnare. Gästerna dominerade visserligen skottstatistiken och en Linköpingschans var tvungen att videogranskas. Men fler mål blev det inte.

Förrän i slutperioden.

Timo Pärssinen kvitterade direkt för Timrå, men glädjen blev kortvarig. Minuten senare tog Linköping tillbaka ledningen genom ett slagskott av Erik Andersson.

En jättetabbe av Timråmålvakten Magnus Åkerlund bäddade sedan för Erik Lindhagens 4-2-mål.

– I princip blir vi straffade för alla misstag vi gör, säger Johnsson.