Hett toppmöte och en försmak av vad som, med största sannolikhet, väntar i kvalserien.

Det slutade tillsist med seger för Leksand med 6–5.

Den stora snackisen efteråt var Pelle Prestbergs målgest – en slängkyss mot AIK-båset.

Pelle Prestberg.

Trots att Leksand fick klara sig utan både Pelle Prestberg och Peter Nordström i slutet av matchen lyckades laget hålla undan och vinna.

Prestberg fick 10 minuter efter att ha skickat iväg en onödig slängkyss mot AIK-båset efter sitt 5–4-mål, och Nordström fick problem med en ryggkota efter en tackling och tvingades avbryta matchen.

Sekvensen som ledde upp till Prestbergs mål blev också matchavgörande. När AIK, efter en tveksam hög klubba, tvingades spela 3 mot 5 kunde Prestberg först ge Leksand ledningen och Tony Virta sedan utöka till 6-4 i spel fem mot fyra.

Och när AIK, efter att Richard Gynge reducerat två minuter från slutet, drog på sig en utvisning efter för många spelare på isen var matchen över.

Resultatet innebär att Leksand ångar på i toppen och AIK nu lever allt farligare och kan tvingas till play off.