Trenden bruten för Bofors

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-22

Hallam: Det här var väldigt viktigt för oss

Två raka förluster och i vissa kretsar i Karlskoga har det talats om kris.

Då åkte Bofors till Malmö och slog tillbaka det tippade skånska topplaget med 3-2 efter ett segermål av backen Johan Larsson.

– Det här var väldigt viktigt för oss, säger Bofors tränare Sam Hallam.

Malmö har en hel del att tänka på just nu och laget blev också utbuat av publiken hemma i Malmö Arena efter att ha förlorat mot Bofors med 3-2.

Karlskogalaget tog en snabb 2-0-ledning i den första perioden genom sin tunga förstakedja med Kristoffer Näslund och Tobias Thermell i spetsen.

Näslund gjorde 1-0 ur snäv vinkel och Thermell slog in 2-0 efter snyggt klapp-klapp-spel.

– Vi var riktigt rappa under de första tio minuterna, säger Sam Hallam.

Men innan den första perioden var över hade Malmö kvitterat – tack vare fixstjärnan Calle Söderberg.

Söderberg gled in på högersidan och serverade vackert Nichlas Hardt till 1-2.

Sedan serverade Söderberg också Jesper Mattsson som skickade in 2-2.

– Malmö äter sig in i matchen och något av målen är lite billiga från vår sida, men det viktiga var att få stopp på det, säger Hallam.

Avgörande i power play

Söderbergs elegans var en av få ljuspunkter i Malmö. Efter en mållös andraperiod kom kallduschen för skåningarna i början av den tredje perioden.

I power play skickade Boforsbacken Johan Larsson in 3-2 och det resultatet stod sig matchen ut.

Målet kom precis efter att Malmö klarat av ett tre-mot-fem-underläge.

– Det var ett riktigt snyggt mål. Sedan blev det köttmur med livet som insats och det lyckades, berättar Hallam.

För Bofors var segern en lättnad efter två raka förluster och blott en inspelad poäng efter två omgångar. På vissa håll har det till och med talats om kris.

– Jag har inte hört eller läst något om någon kris. Jag tycker att vi förtjänar segern och att vi gör en riktigt bra insats, summerar Hallam.

Malmö förlorade andra raka matchen efter att ha fallit efter ett övertidsavgörande mot Almtuna senast.