Erik Karlsson stor hjälte för Ottawa

Publicerad 2015-03-13

Underläge med 0-2 efter en period.

Då fixade Erik Karlsson vändningen för Ottawa Senators och är nu i ensam ledning i backarnas poängliga.

– Vi kom inte ut som vi ville, men fortsatte kämpa, säger Erik Karlsson enligt nhl.com.

Ottawa Senators var illa ute i mötet med topplaget Montreal Canadiens. Efter nio minuter hade Max Pacioretty gett Montreal en 2-0-ledning genom ett mål i power play och ett mål i box play.

Men i den andra perioden inledde Ottawa vändningen och det var Erik Karlsson som låg bakom den.

Tidigt i mittperioden satte svenskbacken 1-2 med ett slagskott och efter en och en halv minut av den tredje perioden spelade han fram till 3-2-målet. Nio minuter senare kontrade Karlsson sedan in sitt andra mål för kvällen.

”Kontrollerade matchen”

– Vi kom inte ut som vi ville, men vi fortsatte kämpa och från den andra perioden fortsatte vi bara att jobba hårt. Vi fick ned pucken djupt, gjorde mål på chanserna vi fick och kontrollerade matchen, säger Erik Karlsson enligt nhl.com.

De tre poängen gör att Karlsson gick upp i ensam ledning i backarnas poängliga. 24-åringen har gjort 53 poäng (18+35) på 66 matcher.

”Visar karaktär”

En annan spelare med imponerande statistik är målvakten Andrew Hammond, då han inte släppt in fler än två mål i någon av sina nio första NHL-starter. Något som ingen annan målvakt lyckats med sedan 1938/39, enligt nhl.com. Dessutom är han den tredje målvakten på de 25 senaste åren som tagit poäng i sina nio första matcher från start.

– Vi vet att vi måste rada upp segrar för att gå till slutspel, och att inte ge sig och fortsätta kämpa när vi ligger under med 0-2 visar karaktären i omklädningsrummet, säger Andrew Hammond.

Ottawa har sju poäng upp till Boston Bruins, som har den sista wild card-platsen i östra konferensen.

Med en fullträff och två assist var Victor Rask delaktig i samtliga tre mål för Carolina Hurricanes mot Dallas Stars. Men det hjälpte inte, då Dallas vann med 5-3.

Förra säsongens Stanley Cup-mästare Los Angeles Kings är tillbaka på slutspelsplats igen. Svenskarna i Vancouver Canucks hade en tung natt när Los Angeles vann med 4-0. Målvakten Eddie Läck släppte in tre mål på nitton skott, Alexander Edler var -1, Daniel Sedin var -2 och Henrik Sedin var -3.

Adam Larsson var i högsta grad delaktig i att New Jersey Devils knep en poäng i natt. Svenskbacken hade en passningspoäng till 1-1-kvitteringen. Colorado Avalanche vann dock med 2-1 efter straffar.