Sverige föll i bronsmatchen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-05

Fredrik Pettersson Wentzel storspelade i det svenska målet.

Men efter en mardrömsstart på tredje perioden föll Småkronorna i bronsmatchen mot spöket USA.

– Det är synd att det slutar så här, säger en besviken Pettersson Wentzel.

Det blev ingen revansch efter semifinalbesvikelsen Ryssland.

Sverige hade inte vunnit mot USA i junior-VM sedan 1996 och det blev ingen seger den här gången heller.

– Det är synd att det slutar så här, säger målvakten Fredrik Pettersson Wentzel till SVT:

Robin Lehner petades i bronsmatchen. Men hans ersättare, Pettersson Wentzel, spikade igen totalt i den första perioden.

Men den dröjde till andra perioden innan Sverige fick hål på USA.

Carl Klingberg la in pucken på mål och Oscar Lindberg jobbade in returen med en backhand.

Men bara minuter senare kvitterade USA via Chris Krieder.

Nära kvittering

Sverige fick sedan en mardrömsstart på tredje perioden när USA tog ledningen när Drew Shore styrde in 2-1.

Nick Bjugstad gjorde sedan 3-1 och såg ut att ha dödat matchen.

Men när Jesper Fasth fick två chanser med fem minuter kvar var reduceringen ett faktum.

Sverige tryckte på och vara nära en kvittering. Men med mindre än två minuter kvar gjorde USA 4-2 och matchen var avgjord.

– Jag tycker att vi hade jävligt bra chans den här matchen, men det känns som att vi sumpar den. Alla var inte riktigt hundra i dag, det fattades några procent, säger Oscar Lindberg till SVT.