Publicerad 2011-05-04

Satte sitt tredje mål
i straffläggningen

Det blev ett jättedrama mellan Lettland och Danmark.

Matchen gick till straffar där Mads Christensen och målvakten Frederik Andersen blev stora hjältar.

Ishockey-VM

1-5 mot Finland i premiären och 0-6 mot Tjeckien.

Efter storförlusterna var Danmark tvingade att vinna mot Lettland för att VM-äventyret inte skulle vara över.

Mads Christensen gav Danmark ledningen redan efter två minuter. Men Martins Cipulis kvitterade i början av den andra perioden. Innan den andra perioden var slut var Christensen framme igen och gav Danmark ledningen på nytt. Men Lettland hade inte gjort upp och gjort 2-2 i den tredje perioden.

Ryssland väntar för Danmark

Slutet blev riktigt dramatiskt och Frederik Andersen räddade Danmark i slutsekunderna med en jätteräddning i numerärt underläge.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar.

Men inget av lagen satte någon av sina tre första straffar. Lettland missade den fjärde och Christensen fick chansen att avgöra. Tvåmålsskytten gjorde inget misstag och blev stor hjälte tillsammans med målvakten Andersen.

Lettland åker nu ner i nedflyttningsgruppen, medan Danmark får fokusera på Ryssland i mellangruppen.