Sänkte Skellefteå med ett mål i minuten i andra perioden

Fyra mål på 3 minuter och 22 sekunder.

Luleå exploderade i den andra perioden och vände 0–2 till 5–2 mot Skellefteå.

– Fyra katastrofminuter, säger SAIK-tränaren Anders Forsberg i Canal plus.

Det hjälpte inte att Luleå till och med gjorde Skellefteås ledningsmål efter att Christian Söderströms skott från bakom förlängda mållinjen gått in via Fredrik Styrmans skridsko. Inte heller att gästerna ökade på till 2–0 en bit in i den andra perioden.

Då exploderade nämligen hemmalaget som gjorde fyra mål på mindre än fyra minuter, endast ett par minuter efter Skellefteå gått till en tvåmålsledning.

”Vaknar till rejält”

Två mål av Niklas Olausson, två mål av Janne Niinimaa, och ett av Pär Arlbrandt. Där har ni Luleås festfixare i målkalaset mot Skellefteå.

– Vi bjuder på två sen vaknar vi till rejält och får ett viktigt powerplay, säger en av matchvinnarna, Niklas Olausson till Canal plus.

När Janne Niinimaa dundrade in 5–2 och sitt andra för kvällen bara 33 sekunder in i tredje perioden så var Luleås Skellefteå redan ett slaget lag.

”En konstig match”

Och Skellefteås tränare Anders Forsberg hade sin analys av kollapsen klar:

– Det var en konstig match från vår sida. Det kommer fyra katastrofminuter i mitten och de gör vad de ska i powerplay, säger Forsberg efter slutsignalen.

Skellefteå behåller dock serieledningen eftersom Frölunda knep ett poäng från HV71.