Effektivt Färjestad knäckte Brynäs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-01

Czarnecki: Vi vaknar för sent

En stark spurt räckte inte för Brynäs. Färjestad vann söndagens elitseriemöte i Gävle med 4–2.

– Vi vaknar för sent, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Brynäs IF

Färjestad fick en drömstart borta mot Brynäs. Lagets två första skott letade sig förbi en olycklig Jacob Markström som för en gångs skull såg mänsklig ut i Brynäskassen.

– Vi fick en bra start på matchen och gjorde mål på vårt första skott. Sedan kom 2–0 efter ett fint genombrott, konstaterade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

I den andra perioden kunde Sanny Lindström utöka till 3–0 för Färjestad med ett mäktigt backskott i power play.

Just power play är däremot ingenting som Brynäs trivs i för närvarande. Lagets spel i numerärt överläge fick hård kritik efter förlusten mot HV71 senast. Mot Färjestad fick man i slutet av den andra perioden chansen att spela fem mot tre i hela 1.47. Resultatet: Inte ett enda skott på mål.

– Det var en match med två ansikten. Färjestad dominerade under de första 30 minuterna. Vi jobbade oss in i matchen efterhand och ska naturligtvis utnyttja vårt fem mot tre-läge på ett betydligt bättre sätt. Vi spelade för omständligt och tog för få avslut, sade Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Matchen såg avgjord ut inför den sista perioden. Men en tidig reducering av Sebastian Lauritzen till 1–3 fick fart på hemmalaget som plötsligt pressade tillbaka gästerna.

Brynäspressen var så stor att Färjestad tvingades ta timeout.

Det hindrade dock inte Emil Sandin från att fixa ytterligare en hemmareducering fram till 2–3 med fyra och en halv minut kvar.

– Brynäs var bra med i tredje perioden, och när de får utdelning är 20 minuter rätt lång tid, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Hoppet om Brynäspoäng levde i allra högsta grad efter Emil Sandins 2–3-reducering.

Men det tog bara Färjestad 1.29 att replikera i power play. Emil Kåbergs styrning fram till 4–2 säkrade tre poäng för värmlänningarna som går till landslagsuppehåll på en andraplats.