Renberg kritisk till Gustafsson

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-17

Experten: ”Man kan inte tveka så där”

Tre Kronor jagade en kvittering mot Ryssland, men Bengt-Åke Gustafsson dröjde med att ta ut målvakten Henrik Karlsson.

Då fick förbundskaptenen tuff kritik av experten Mikael Renberg.

– ”Bengan” måste ta ut målvakten. Man kan inte tveka så där, säger han.

Sverige fortsätter att förlora i Euro Hockey Tour. Men 3–4-matchen i Moskva mot Ryssland – som mönstrade ett riktigt stark lag – får ändå ses som en steg i rätt riktning.

Tre Kronor skapade minst lika många chanser som hemmalaget och Rysslands avgörande dröjde till halvvägs in i sista perioden.

Renberg upprörd

I slutminuterna hade så förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson möjligheten att plocka ut målvakten Henrik Karlsson och sätta in en extra utespelare. Men trots spel i anfallszonen, så dröjde det innan Karlsson plockades ut.

Något som gjorde SVT:s expert Mikael Renberg upprörd.

– ”Bengan” måste ta ut målvakten. Man kan inte tveka så där. Det är bättre att Ryssland vinner med 5–3 och man har gett det en ärlig chans. Nu tar han ut honom alldeles, alldeles för sent, säger Renberg.

Nu stannade siffrorna vid 4–3 till Ryssland, efter att Tre Kronor åkt på en ordentlig chockstart. Alexej Terestjenko gjorde 1–0 efter bara 39 sekunders spel.

”Jättenöjd”

Tre Kronors Mattias Weinhandl – som var banans bästa spelare – kvitterade på ett direktskott i andra perioden. Sedan svarade dock Ryssland med två snabba mål (Morozov och Saprykin), innan Magnus Johansson kvitterade. Sergej Zinovjev sköt avgörandet till Ryssland.

–  Vi var ändå där. Ryssland var effektiva och gjorde tre powerplaymål, det är det som avgör. Men jag är jättenöjd med grabbarna och med inställningen, säger Bengt-Åke Gustafsson till SVT.

Tre Kronor möter Tjeckien på lördag och Finland på söndag i Moskvaturneringen Channel One Cup.