Nu har Mora matchboll och kan försvara sitt SHL-kontrakt redan på tisdag.

– Vilken mardröm för Leksand, säger C More-experten Harald Lückner om det märkliga självmålet.

Leksands IF

Leksand jagade en utjämning i Slaget om Siljan och klev ut inför ett fullsatt Tegera Arena och öste på framåt.

Mora tog förvisso ledningen – ett mål som godkändes först efter videogranskning – men hemmalaget vann skotten med 18–6 i första perioden och missade, märkligt nog, bland annat öppet mål.

Ännu märkliga var en situation i andra perioden.

Bara 24 sekunder in i densamma kom Mora två mot en. David Kase spelade över till Andrew Rowe som elegant fintade ner Tex Williamsson och bara behövde lyfta in pucken i öppet mål.

Reste sig aldrig

Leksandsmålvakten fick ut benskyddet och gjorde en jätteräddning, men pucken hamnade ändå i mål, till slut – på grund av ett dråpligt självmål.

Backen Patrick McNally skulle rensa pucken, men träffade Jesper Ollas, innan pucken gled in i egen kasse.

– Vilken mardröm för Leksand samtidigt som Mora bara tackar och tar emot, utbrister C More-experten Harald Lückner.

Efter det lyckades aldrig Leksand resa sig.

Blev spännande

Trots mängder med målchanser fick inte leksingarna hål på Christian Engstrand i Mora-målet, förrän med drygt fem minuter kvar.

Då var det för sent.

Trots en stark forcering av hemmalaget i slutskedet släppte inte Engstrand in några fler mål.

Och i stället för utjämning i Slaget om Siljan har Mora nu kopplat ett järngrepp om detsamma med 3–1 i matchserien.

Redan på tisdag kan de säkra sitt SHL-kontrakt och samtidigt skjuta ner Leksand i hockeyallsvenskan för andra året i rad.