LHC chockade HV - leder med 2–0.

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-16

Närmare 3–0 än 2–1

Linköping lever. Det är ledning med 2–0 på bortaplan mot HV 71 efter den första perioden.

– Vi är hetare, säger målskytten Patrik Zackrisson till Kanal 5.

Mattias Carlsson gör 2-0 – i numerärt underläge.

LHC har ifrågasatts på sistone. Efter den senaste finalmatchen tycktes energin ha gått ur laget, men i den första perioden har det inte synts något av detta. Laget fick kanske nödvändig hjälp av ett tidigt ledningsmål. Tim Eriksson jobbade effektivt längs sargen med bra skridskoåkning. Han hittade Patrik Zackrisson som i sin tur hittade nätet. Då hade det gått 4.46.

HV försökte resa sig, men tre minuter senare slarvade hemmalaget i anfallszon och i numerärt underläge kunde Mattias Carlsson åka över hela planen och sedan lura bort Stefan Liv och sätta 2–0.

HV hade stora problem i försvarsspelet och Niklas Persson var oerhört nära att göra 3-–0 efter en enmansshow, men efter att ha konsulterat målkameran dömde domaren Thomas Andersson tekning. HV hade tur där och strax efteråt också då Kim Staal hade öppet mål, men missade. Liv fick plocken på pucken och när Zackrisson sedan gjorde mål så dömdes det bort. Därför är ställningen 2–0 till Linköping.

– Han blåser mål och sedan ändrar han sig, det gör han hela tiden nu, säger Zackrisson till Kanal 5 om domaren Thomas Andersson.